19 febr. 2016 Marbre o marbrejat?
Resguardat per les restes de la muralla romana de la ciutat, a una cantonada de la Plaça dels Traginers del Barri Gòtic, el número 2 del carrer Pom d’Or llueix a la seva façana la bellesa i la serenitat del marbre, després que Stuc-Art apliqués darrerament una tècnica de marbrejat amb estuc de calç, utilitzant la tècnica del planxat al foc. El resultat, com es pot veure a les fotografies, és prou realista: la façana és tan elegant com el mateix marbre que imita.
Precisament, les tècniques de marbrejat s’han perfeccionat en el marc de la tendència a recuperar el marbre, més enllà dels quarts de bany, per utilitzar-ho com a element decoratiu. És per això que per tal d’evitar l’alt cost material i de gestió que suposa el marbre habitualment es fan servir solucions de marbrejat, tal com ja feien els romans amb l’utilització del travertino estucat per representar obres de marbres colorejats.
El marbrejat, en tot cas, és una solució que no està exempta de complicacions. L’ús d’aquests estucs requereix mà d’obra molt qualificada i especialitzada tant per a la seva elaboració a peu d’obra (dosificacions, apagat de calç, etc.), com per a l’execució dels acabats. Tanmateix, el resultat és altament satisfactori, tal com afirma Stuc-Art arran de la seva experiència al número 2 del carrer Pom d’Or o al número 9 del Passeig Colom, on també van treballar amb aquesta tècnica de restauració. Tal com veieu a la galeria de fotografies superiors, contemplant la nova façana és gairebé impossible dir si és marbre o marbrejat.
En canvi, molt més senzill és apreciar-ne la millora que ha suposat l’ús del marbrejat en comparació a l’antiga i enlletgida façana de l’edifici, tal com es pot apreciar a les fotografies inferiors de l’abans i el després de la restauració duta a terme. Finalitzada al setembre de l’any passat, la reforma va incloure actuacions com són la reparació de fissures i fusteries, el farratge de la cornisa, l’instal.lació de persianes alacantines o el recanvi de les baranes.
Tanmateix, l’actuació estrella de l’obra fou aquest marbrejat hiperrealista, consistent en l’aplicació d’una capa adicional d’estuc de calç armada tradicional i sorra de marbre amb pigments naturals de diferent granulometria.
AOrtiz
Publicat a les 11:17h, 02 marçVivo cerca de la Plaza Traginers y es una pena el estado de deterioro de muchos edificios de la zona… Bien por esta reforma, pero queda mucho por hacer, comenzando por combatir el incivismo de la zona y acabando por invertir en rehabilitar algunos edificos en los que no se puede vivir y cada año están más ruinosos
tendencia
Publicat a les 12:26h, 08 març¡Enhorabuena por el artículo y a la empresa por el trabajo realizado!
El mármol, efectivamente, lleva años cogiendo peso como tendencia. Os recomiendo este artíclo que he leído anteriormente sobre su uso en interiores, es muy interesante: http://www.hermanasbolena.com/2016/01/decoracion-de-interiores-marmol-moda.html
admin
Publicat a les 13:07h, 08 marçBuenos días y muchas gracias por vuestro comentarios.
AOrtiz, desde el Gremi uno de nuestros objetivos prioritarios es el de defender la rehabilitación del parque de viviendas de Barcelona mediante la negociación contínua con los distintos actores del sector. Aún y así, es cierto que queda aún camino por recorrer por tal de revertir la situación de deterioro que sufren algunos barrios y edificios. Seguimos luchando por ello.
“Tendencia”, ¡muy interesante el artículo que has enlazado! Te recomendamos que sigas nuestro blog puesto que en breves publicaremos uno similar explicando un caso práctico de imitación de piedra mediante estucos de cal.
¡Saludos y gracias por comentar!