02 febr. 2015 “L’aïllament tèrmic ecològic amb insuflat de cel.lulosa és una tècnica innovadora que ens permet actuar en molts casos, molt ràpid i econòmicament”
En els darrers tres anys Rehabilit, amb la marca AislaControl, s’ha especialitzat en l’aïllament tèrmic ecològic mitjançant insuflat de cel.lulosa en càmeres d’aire exteriors.
Entrevista a Ramon Mestre, gerent de Rehabilit
En concret, defenseu aquesta tècnica com una solució òptima. Quines són les seves avantatges?
Contra el fred actua igualment de bé que la llana de roca però a més a més funciona millor amb altes temperatures perquè reté molt més el calor que no pas la llana de roca. A més a més, és sostenible donat que prové de papers de diaris reciclats i permet actuar en molts casos, molt ràpid i econòmicament. Aquest mètode, tot i ser desconegut e innovador a Espanya, el vam aprendre d’una empresa alemanya que l’utilitza des de fa 40 anys.
Com funciona la cel·lulosa en matèria d’estalvi energètic?
Segons cada cas, però s’estalvia entre el 35 i el 50%. On més s’estalvia és a cases aïllades. Tanmateix, hem de tenir en compte que l’estalvi també s’aconsegueix que és compra, donat que els preus són realment econòmics.
I quan és especialment adient la seva utilització?
Principalment quan ens trobem amb càmeres d’aire de 7 centímetres o més. No sempre és així i si són més estretes pot funcionar millor insuflar boletes de poliestirè cobertes de grafit. D’altra banda, a edificis públics com hospitals o escoles ens demanen llana de roca. Així doncs, tot i que per defecte sempre pensem en posar cel·lulosa, després tenim la capacitat tècnica i de maquinària per adaptar-nos a qualsevol circumstància. Aquesta polivalència és la que més ens distingeix d’altres empreses que fan aïllament tèrmic.
L’aïllament tèrmic és un dels grans pilars del sector de la rehabilitació d’edificis. Creieu que encara té molt de camí a recòrrer?
És un tema que copsa bona part dels fòrums de construcció. Tot i que encara falta que el soroll que fa es plasmi en una major demanda, sí que és cert que la gent cada vegada està més conscienciada. Per exemple, ja són molts els qui ens truquen per demanar aïllants per a protegir-se de el calor, mentre que culturalment els aïllants tèrmics es limitaven a la protecció contra el fred.
Què heu après en aquests tres anys dedicats a l’aïllament tèrmic amb cel.lulosa?
L’experiència ens ha fet conèixer el mercat en relació als tipus d’obra que ens demanen i a disposar de la maquinària i els materials per poder fer igualment una casa a quatre vents que el segon tercera d’un pis sense ascensor. Ara tenim una maquinària petita i potent que amb el personal adequat ens permet fer el que sigui necessari.
Creieu que l’administració està impulsant suficientment les actuacions d’aïllament tèrmic d’edificis?
S’intenta. És té el focus posat però abans n’hi havia uns ajuts amb unes condicions més fàcils de complir que no pas ara. Abans es premiava les actuacions d’aïllament amb una deducció al Impost de la Renda. Ara qualsevol ajut requereix de molta burocràcia i estan més enfocats a grans projectes, més que no pas a aïllaments petits. S’hauria de facilitar que aquests ajuts es concedissin de forma més ràpida i sense tanta burocràcia que dificulta les petites feines d’aïllament, que són les més demandades.
Seguireu apostant fort des de Rehabilita per l’aïllament tèrmic d’edificis?
La nostra activitat principal és el tractament d’humitats des de fa 30 anys i seguirem. Malgrat això, un dels camps on podem créixer més és el de l’aïllament, i per això ens hem especialitzat també en la varietat de tècniques amb els que es pot tractar l’aïllament. Sempre busquem tècniques molt concretes i innovadores que puguin aportar un valor.
1Pots comentar aquesta entrada