Després de centrar-se en la recuperació econòmica postpandèmia el 2021, la relació entre economia, ètica i ocupació el 2022, i en l’emprenedoria jove l’any passat, aquest any es dedicarà a explorar la connexió entre formació i ocupació en un context de canvi, marcat per l’emergència de sectors de la nova economia i l’adaptació dels sectors tradicionals a aquestes transformacions.
De la bona formació a la bona ocupació
Amb el títol “De la bona formació a la bona ocupació”, les jornades reflexionaran sobre la necessitat de redefinir el contracte social. L’antic model sorgit de la revolució industrial sembla haver perdut efectivitat en aspectes com la distribució de la riquesa, les trajectòries professionals i la lluita contra la pobresa i les desigualtats, qüestions que ja no estan directament relacionades amb la formació ni amb l’ocupació.
Aquest debat tindrà lloc el 7 de novembre, de 10 a 13 hores, a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Hi intervindran experts com Antón Costas, economista i catedràtic de Política Econòmica a la UB; Àngels Santigosa, cap del Departament d’Estudis de l’Ajuntament de Barcelona; Francisco Ramos, secretari de Treball de la Generalitat; i Alfons Cornellà, divulgador en ciència i tecnologia.
Reptes de la formació cap a la nova economia
La segona jornada, titulada “Reptes de la formació cap a la nova economia”, es farà el divendres 8 de novembre de 9.30 a 14 hores a la seu de la UNED a Nou Barris. Aquesta sessió abordarà els nous paradigmes creats per la innovació tecnològica, la globalització i l’economia financera, i la necessitat de construir un nou contracte social basat en la nova economia.
El debat comptarà amb la participació de Cecília Castaño, doctora en Ciències Polítiques i catedràtica d’Economia Aplicada, qui parlarà sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en l’ocupació. A més, hi participaran Raquel Gil, regidora de Promoció Econòmica i Treball; Gloria Soto Martínez, directora adjunta de Formació de la UNED; Marta Bueno, vicedegana d’ordenació acadèmica a la UB; i Antoni Ruíz, coordinador territorial de CaixaBank Dualiza, que debatran sobre els reptes formatius des de la perspectiva dels agents de formació.
També s’obrirà el debat des de la visió de les empreses amb Maria Alejandra Consuegra, responsable de Talent a Sanofi; un representant de PROA, Productors Audiovisuals Federats; Albert Soriano, cap d’estudis de l’Escola Gremial d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Barcelona; i Mercedes Polo, gerent del Gremi de Constructors.
Finalment, el 14 de novembre es farà una jornada a l’Espai Jove les Basses dedicada exclusivament a l’alumnat de secundària de Nou Barris.
Us adjuntem el programa complet i l’enllaç per inscriure-us a les jornades dels dies 7 i 8.
El mercat de la construcció europeu ofereix una imatge desigual: mentre una meitat dels països,…
Ja està oberta la nova convocatòria d'ajudes per impulsar la digitalització d'empreses del segment IV…
El passat dijous, 12 de desembre, es va celebrar a l'auditori del Gremi de Constructors…
El sector de la construcció afronta el repte d’incorporar joves, ja que només el 9%…
La Tresoreria General de la Seguretat Social començarà, previsiblement aquest desembre, a enviar les notificacions
Segons les dades publicades per l’Observatori Industrial de la Construcció, la variació anual també va…