Arran de la presentació del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana es planteja aquest workshop per realitzar aportacions de cara a la regeneració urbana i transformació de ciutats, pobles i barris, amb criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental.
Avui divendres 18 de maig es celebra la jornada “De la rehabilitació a la Regeneració Urbana: Un nou model de finançament”, organitzada conjuntament pel Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques i la Fundació Cercle d’Infraestructures.
La jornada, portada a terme a la seu del Gremi des de les 9 i fins a les 15 hores, té per objectiu debatre sobre els diferents reptes que es plantegen per assolir una necessària regeneració urbana del territori, d’acord a l’enteniment de la regeneració urbana com la consecució d’un desenvolupament urbà intel·ligent i inclusiu, tenint en compte els diferents criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental.
El Gremi acull un debat sobre regeneració urbana amb nombroses personalitats del sector Click To TweetAixí mateix, el workshop celebrat avui al Gremi està emmarcat dins del debat existent al sector en relació al Pacte Nacional per a la Renovació Urbana. Aquest projecte, encara en procés d’elaboració, pretén conformar-se com un instrument polític per transformar els entorns urbans, adoptant també els criteris propis del concepte de regeneració urbana.
En aquest context i amb l’objectiu de debatre possibilitats i solucions, la sessió compta amb una gran diversitat de personalitats del sector, com són Lluís Comeron, president del Consell Superior del Col·legis d’Arquitectes d’Espanya; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya; Josep Armengol, subdirector general d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà de la Generalitat de Catalunya; Aurora López, gerent adjunta d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Josep M. Montaner, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.
Donada la benvinguda als assistents, la jornada ha començat amb una taula rodona d’experts per debatre sobre l’impacte social de la regeneració urbana, per després fer-se una presentació del programa EuroPACE, adaptació europea del PACE (Property Assessed Clean Energy) dels Estats Units. Aquest programa representa un model d’èxit que ofereix als propietaris un finançament a llarg termini per millores d’eficiència energètica a les llars i negocis.
Posteriorment, la jornada dóna pas a una segona taula rodona d’experts on es debat sobre opcions de finançament de les operacions de regeneració, per finalitzar després amb unes conclusions comunes i la cloenda de la jornada.
https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2018/05/P1030356.jpg
https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2018/05/P1030461.jpg
https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2018/05/P1030303.jpg
https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2018/05/P1030420.jpg
VidaCaixa, l’entitat gestora del Pla de Pensions d’Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció (PPESSC),…
El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha iniciat les obres de millora de…
El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha donat inici a una nova fase…
El Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) ha obert la convocatòria per a la…
La limitada eficàcia de la revisió excepcional de preus per als contractes d’obres signats abans…
El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat les bases…