Espacio Rehabilitación

De què vam parlar a la sessió de la RiMe de l’1 d’octubre?

Al matí del dijous 1 d’octubre va celebrar-se una nova sessió de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis (RiMe). En aquesta ocasió, la jornada va dedicar-se a aprofundir sobre el valor i utilitat de la diagnosi d’un edifici, com a pas previ de la planificació i execució d’una rehabilitació.

Josep A.  Martínez, president de la RiMe, va presentar la sessió i la temàtica del dia, oferint la seva visió com a constructor de la importància d’una diagnosi correcta i detallada de l’edifici per la posterior execució de la rehabilitació. Igualment, segons va defensar, resulta molt necessària per l’elaboració d’un pressupost que s’ajusti a les necessitats de l’obra, coneixent des d’un principi els problemes de l’edifici i per tant els costos aproximats de les actuacions requerides.

Posteriorment, Enric Heredia, president de l’Associació de Consultors d’Estructures (ACE), va analitzar el paper dels tècnics especialistes d’estructures en la tasca diagnòstica de l’edifici. En aquest sentit, Heredia va presentar el Monogràfic Guia de Inspecció Tècnica: Estructures als Edificis (ITEE) Una metodologia senzilla i directa de pre-diagnosi d’estructures. Elaborat per l’ACE, suposa un instrument d’ajuda per facilitar la realització d’un prediagnòstic de l’estat de l’estructura dels edificis, des d’un punt de vista estructural i de forma prèvia a la planificació i execució de la rehabilitació.

Podeu trobar la presentació d’aquest interessant monogràfic en el següent enllaç: https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2020/10/ACE_ITEE-GREMI-2.pdf

A continuació, Carlos T. Pérez, assessor d’arquitectura del Col.legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), va subratllar la conveniència de les inspeccions i diagnosis periòdiques i exhaustives, indicant els procediments previstos i les diferents condicions, casuístiques, recomanacions i normatives. Pérez va mostrar-se favorable a continuar impulsant les bones pràctiques i el valor de la qualitat, per damunt del preu, entre les comunitats de propietaris i el sector.

Les ponències van finalitzar amb interessants comentaris d’alguns dels assistents de la jornada, com Sandra Bestraten de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); Jordi Pascual, cap del Servei de Conservació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; o Susana Adán, coordinadora tècnica del Consorci Metropolità de l’Habitatge; entre d’altres.

La jornada va clausurar-se amb l’agraïment als ponents i als assistents.

admin

Recent Posts

Resumen de la Jornada RiMe 18/07/2024

La última Jornada RiMe celebrada el día jueves 18 de julio contó con la participación…

5 meses ago

Nuevo acuerdo entre el IMU y el Gremio de Constructores para potenciar la Regeneración Urbana en la ciudad

Nuevo convenio de colaboración entre l'Institut Municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona y el Gremio…

6 meses ago

Celebración de la Asamblea General 2024

El Gremio de Constructores llevó a cabo el pasado día jueves 20 de junio, su…

6 meses ago

Conmemoración a las empresas que cumplen 50 años como agremiadas

El pasado jueves 8 de febrero se celebró una jornada especial en conmemoración a las…

10 meses ago

Implementación del Plan de Pensiones en las nóminas; cotizaciones y retribuciones

La jornada técnica celebrada el pasado martes 12 de diciembre por la mañana, en la…

1 año ago

Novedades del 7º Convenio General del Sector de la Construcción: entrada en vigor del Plan de Pensiones

Ayer, martes 21 de noviembre, se celebró en la sede del Gremi la jornada Novedades…

1 año ago