Recomanem

De què vam parlar a la sessió de la RiMe de l’1 d’octubre?

Al matí del dijous 1 d’octubre va celebrar-se una nova sessió de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis (RiMe). En aquesta ocasió, la jornada va dedicar-se a aprofundir sobre el valor i utilitat de la diagnosi d’un edifici, com a pas previ de la planificació i execució d’una rehabilitació.

Josep A.  Martínez, president de la RiMe, va presentar la sessió i la temàtica del dia, oferint la seva visió com a constructor de la importància d’una diagnosi correcta i detallada de l’edifici per la posterior execució de la rehabilitació. Igualment, segons va defensar, resulta molt necessària per l’elaboració d’un pressupost que s’ajusti a les necessitats de l’obra, coneixent des d’un principi els problemes de l’edifici i per tant els costos aproximats de les actuacions requerides.

Posteriorment, Enric Heredia, president de l’Associació de Consultors d’Estructures (ACE), va analitzar el paper dels tècnics especialistes d’estructures en la tasca diagnòstica de l’edifici. En aquest sentit, Heredia va presentar el Monogràfic Guia de Inspecció Tècnica: Estructures als Edificis (ITEE) Una metodologia senzilla i directa de pre-diagnosi d’estructures. Elaborat per l’ACE, suposa un instrument d’ajuda per facilitar la realització d’un prediagnòstic de l’estat de l’estructura dels edificis, des d’un punt de vista estructural i de forma prèvia a la planificació i execució de la rehabilitació.

Podeu trobar la presentació d’aquest interessant monogràfic en el següent enllaç: https://gremi-obres.org/wp-content/uploads/2020/10/ACE_ITEE-GREMI-2.pdf

A continuació, Carlos T. Pérez, assessor d’arquitectura del Col.legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), va subratllar la conveniència de les inspeccions i diagnosis periòdiques i exhaustives, indicant els procediments previstos i les diferents condicions, casuístiques, recomanacions i normatives. Pérez va mostrar-se favorable a continuar impulsant les bones pràctiques i el valor de la qualitat, per damunt del preu, entre les comunitats de propietaris i el sector.

Les ponències van finalitzar amb interessants comentaris d’alguns dels assistents de la jornada, com Sandra Bestraten de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); Jordi Pascual, cap del Servei de Conservació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; o Susana Adán, coordinadora tècnica del Consorci Metropolità de l’Habitatge; entre d’altres.

La jornada va clausurar-se amb l’agraïment als ponents i als assistents.

admin

Recent Posts

Nova regulació de patis i celoberts a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que regularà…

4 dies ago

Presentació de l’informe Euroconstruct Hivern 2024

El document contempla, entre altres accions, la creació d'una reserva pública de solars per accelerar…

7 dies ago

El Govern aprova mesures urgents per incrementar l’habitatge protegit

El document contempla, entre altres accions, la creació d'una reserva pública de solars per accelerar…

2 setmanes ago

Nou servei de suport a les empreses del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

Ens complau informar que el Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de…

3 setmanes ago

La formació i l’ocupació centren la quarta edició de les Trobades d’economia de Nou Barris

Després de centrar-se en la recuperació econòmica postpandèmia el 2021, la relació entre economia, ètica…

3 setmanes ago

Celebració de la Jornada ‘Flux i tràmits de nous subministres i Plataforma web; jornada tècnica e-distribució ENDESA’

La jornada, organitzada de forma conjunta amb la Cambra de Contractistes d’Obra de Catalunya, va…

3 setmanes ago