Uncategorized @ca

De què vam parlar a la RiMe del 5 de març?

El passat dijous 5 de març vam celebrar al matí la primera Comissió RiMe de l’any, amb la participació d’aparelladors i arquitectes tècnics convocats pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers Edificació de Barcelona (CAATEEB).

Durant la jornada constructors, aparelladors, arquitectes tècnics i administradors de finques – que també van participar a la jornada-, van coincidir en la necessitat d’afrontar els projectes de rehabilitació de forma coordinada. Tal com es va defensar, cal que els diferents actors de les obres treballin junts per evitar problemes tant en la fase de pressupost del projecte com en la d’execució i liquidació.

En aquest sentit, es coincideix com els projectes sempre els haurien de definir els tècnics abans de demanar-se pressupost a una constructora, la qual cosa malauradament no fan sovint les comunitats de propietaris ja sigui per desconeixement o per abaratir costos, amb resultats sovint desastrosos al fer-se contractacions sense projecte a constructors que a vegades no es tracten d’empreses professionals i que per tant no garanteixen ni qualitat ni professionalitat, podent ocasionar complicacions posteriors.

Per això, és necessari que administradors de finques, constructors i tècnics vagin de la mà a l’hora d’explicar a les comunitats de propietaris com és d’important fer les coses bé. És a dir, primer un tècnic ha de fer el projecte, per posteriorment demanar-se pressupostos d’acord a les actuacions planificades pel tècnic. Igualment, durant la sessió i en relació a les comunitats de propietaris, s’ha comentat com els propietaris horitzontals de comunitats sovint pensen només en el seu propi pis, sense tenir en compte com aquest pis és una part d’un edifici, l’estat del qual és importantíssim també per la qualitat de vida que brinda l’habitatge en propietat, així com pel seu valor.

Un altre aspecte comentat és com sovint les Inspeccions Tècniques d’Edificis són malenteses per part de les comunitats de propietaris, al creure que aquest estudi és suficient per començar una obra. Ben al contrari, cal fer entendre a les comunitats que per rehabilitar, una ITE no és més que un preàmbul al posterior projecte tècnic

Un altre tema destacat de la reunió va ser la necessitat d’afavorir i consolidar l’economia circular dins del sector. Per part del CAATEEB, es va anunciar la posada en marxa d’una plataforma en format web i app que servirà per tal de que es puguin oferir i anunciar materials sobrants d’obres, per tal que algú altre els pugui reaprofitar en altres projectes si així li interessa.

Un cop finalitzada la sessió, els assistents van compartir l’esmorzar tradicional d’aquestes sessions de la comissió.

Les pròximes sessions de la RiMe seran els propers

-4 de juny de 2020

-1 d’octubre de 2020

-10 de desembre 2020

admin

Recent Posts

Comencen les obres per adaptar l’intercanviador de Verdaguer

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha iniciat les obres de millora de…

53 minuts ago

Novetats en les obres de connexió de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d’FGC

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha donat inici a una nova fase…

5 dies ago

Oberta la convocatòria per presentar candidatura al Premis Catalunya Construcció 2025

El Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) ha obert la convocatòria per a la…

1 setmana ago

El sector de l’obra civil reclama al Govern una reforma urgent en la revisió excepcional de preus

La limitada eficàcia de la revisió excepcional de preus per als contractes d’obres signats abans…

2 setmanes ago

L’ARC aprova les bases d’una nova convocatòria d’ajuts de 8 milions d’euros per a la retirada d’amiant

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat les bases…

2 setmanes ago

Concurs obert per construir 350 habitatges de lloguer assequible

Davant l’emergència habitacional que afecta Barcelona, el consistori aposta per ampliar i accelerar la construcció…

3 setmanes ago