01 des. 2017 Crònica de l’Esmorzar RiMe del 30/11
Ahir dijous 30 de novembre va tenir lloc un nou esmorzar de la RiMe on els participants van debatre diferents inquietuds en vers al sector de la rehabilitació. La trobada es va realitzar amb l’objectiu de que els participants aportessin idees i suggeriments de la manera més còmoda i personal, i així va ser.
La jornada es va iniciar amb un reclam a la presència femenina als actes i jornades que s’organitzen des del sector de la rehabilitació i sectors afins. En la gran majoria de jornades, en els que hi participen diferents agents i representants de les entitats del sector, hi ha una escassa o nul.la participació de dones, que en part es deguda a la singularitat del sector de la construcció, típicament masculí.
Propers ajuts a la rehabilitació
Des de la RiMe s’informa que recentment el Gremi va tenir una reunió amb varis representants de l’Ajuntament, qui van informar que els ajuts a la rehabilitació a la ciutat de Barcelona continuaran l’any 2018. La convocatòria està prevista que es publiqui al voltant del mes de febrer o març del pròxim any. S’assenyala que els ajuts a la rehabilitació pel proper any 2018 estaran protagonitzats per aspectes com:
- Seguretat pròpia dels edificis
- Eficiència energètica
- Vessant social
Reunió amb l’Administració
En aquesta mateixa reunió, recollint les peticions d’algunes empreses de la RiMe, es va reivindicar la falta d’agilitat en les tramitacions del programa de la borsa de lloguer social per part de l’Ajuntament de Barcelona. L’Ajuntament coneixedor d’aquest fet, està posant especial atenció per resoldre aquesta problemàtica el més aviat possible.
Seguint amb el programa de Borsa de Lloguer social, al debat també es va parlar de la necessitat de que sigui finançat a 6 o 8 mesos, o bé que l’Ajuntament doni algun document que confirmi que les obres de rehabilitació s’han realitzat correctament i que aquest document serveixi per descomptar l’import (paper descomptable) a alguna entitat bancària.
També es comenta el baix nombre d’empreses adherides al programa, (actualment només hi ha 9), ja que és un fet que no afavoreix al col·lectiu, contràriament al que inicialment es pot pensar per haver-hi menys competència. El fet d’haver poca gent inscrita seria un símptoma de que al programa no funciona correctament.
Jornada sobre tramitació de les subvencions
Es proposa organitzar una jornada formativa per explicar als agremiats com s’ha de preparar la documentació que configura el expedient per tramitar una subvenció. També caldria explicar totes les passes a seguir i tots els requisits que es demanen en les subvencions, així com aspectes que cal tenir en compte i que de vegades se’ns poden passar per alt.
Tan bon punt es tanqui un programa i una data per l’organització de la trobada, es farà arribar el corresponent comunicat per tal de convocar a tots els qui estigueu interessats en assistir-hi.
Importància del segell RiMe
Per part d’alguns dels assistents a la trobada d’ahir, es va posar de manifest l’efectivitat de presentar els pressupostos donant visibilitat al segell de la RiMe, ja que davant la possibilitat d’acceptar un pressupost o un altre, el client accepta l’empresa que disposa del segell, ja que aporta un valor afegit.
Per posar en valor i fer valer la professionalitat d’una empresa agremiada i membre de la RiMe respecte a altres empreses que no formen part de cap associació, es comenta la possibilitat de presentar el pressupost, com altres empreses sòcies ja fan, adjuntant un llistat de valors afegits i documentació que l’empresa disposa, així com certificats que atorguin prestigi, professionalitat i garanties, encara que en molts casos finalment prima molt el preu de la proposta.
Tendència del sector
Davant el dubte de l’estabilitat del sector plantejat per alguns integrants de la comissió, es comenta que la tendència va relacionada directament amb el consum. Si la gent consumeix, la gent també està disposada a realitzar obres. Per altra banda, es constata que cada cop es rehabilita més, tot i l’estancament de l’obra nova, i més a Barcelona on l’impuls a la rehabilitació es va començar fa ja uns 25 anys (segons apunten alguns membres). Tot i això, es comenta que només hi ha 15.000 ITES fetes de les 125.000 que s’han de realitzar, fet que posa de manifest que l’activitat de la rehabilitació encara té molt a fer.
Si tens cap tema que et preocupa o que vulguis compartir amb la resta de membres de la comissió per tal de que en parlem, proposa’ns-ho per correu a info@gremi-obres.org.
No hi han comentaris