Notícies

Barcelona obre una convocatòria de propostes per la Capital Mundial de l’Arquitectura 2026

La Fundació Mies van der Rohe i l’Ajuntament de Barcelona han obert una convocatòria adreçada a totes les organitzacions i institucions centrades en l’arquitectura, l’urbanisme, el paisatgisme i el disseny d’espais, així com a aquelles d’altres àmbits tècnics, científics, socials, humanístics i artístics de la ciutat, per participar en l’elaboració de propostes que es puguin incorporar a la programació de la Capital Mundial de l’Arquitectura 2026. El període d’inscripcions per enviar propostes estarà obert fins al 15 d’octubre.

 

Barcelona, capital mundial de l’arquitectura 2026

Barcelona ha estat designada per la UNESCO-UIA com a Capital Mundial de l’Arquitectura 2026. Aquest reconeixement suposa un gran esdeveniment que posa èmfasi en la difusió dels valors i el poder transformador de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatgisme, i al mateix temps ofereix una oportunitat per impulsar el nostre patrimoni històric i contemporani i donar a conèixer l’arquitectura catalana a escala global.

En aquest context, la Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 proposarà un ampli ventall d’activitats repartides pels deu districtes de Barcelona, amb l’objectiu de descentralitzar la programació i fer-la accessible a tota la població. La majoria dels actes es realitzaran durant un període de deu mesos, des de mitjans de febrer fins a mitjans de desembre de 2026, en un recorregut que anirà de Santa Eulàlia a Santa Llúcia.

Una invitació a participar-hi

Per completar la programació, la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, ha llançat una convocatòria dirigida a entitats i institucions vinculades a l’arquitectura, l’urbanisme, el paisatgisme i el disseny d’espais. També està oberta a organitzacions d’altres disciplines tècniques, científiques, socials, humanístiques i artístiques, amb l’objectiu d’aportar propostes per complementar la programació.

L’objectiu de la convocatòria és crear una oferta diversa i àmplia d’activitats com exposicions, rutes, tallers, jornades de portes obertes, visites a instal·lacions, conferències i concursos per al públic en general, que s’estendrà pels deu districtes de la ciutat. A més, es proporcionaran recursos econòmics i suport institucional per facilitar la realització de les propostes que ho necessitin.

A l’hora de valorar les propostes, es consideraran factors com la qualitat de les activitats, l’impacte social, la connexió amb la comunitat, el potencial impacte, i la inclusió de perspectives de gènere, interculturals, ecosocials i ambientals.

El període per presentar les propostes serà del 5 de setembre al 15 d’octubre, i la resolució de la convocatòria es farà pública el 9 de desembre, amb l’objectiu que les produccions necessàries puguin iniciar-se al llarg de 2025. Pots fer la teva proposta des del següent enllaç.

 

 

admin

Recent Posts

Barcelona impulsa un nou Pla de Manteniment Integral (PMI) per 2025

El Pla de Manteniment Integral (PMI) pren impuls aquest 2025 amb intervencions en 29 barris…

1 setmana ago

Arriba construmat 2025: Innovació i sostenibilitat al servei de la construcció del futur

Del 20 al 22 de maig de 2025, torna Construmat al recinte de Gran Via…

2 setmanes ago

Fòrum informatiu: Robatoris, ocupacions i ciberseguretat a la construcció

El passat 6 de febrer de 2025, la seu del Gremi de la Construcció va…

2 setmanes ago

El consum de ciment creix un 3% el 2024, amb 418.294 tones més que l’any anterior

L'Agrupació de fabricants de ciment d'Espanya (Oficemen) preveu un creixement del 5% per al 2025,…

3 setmanes ago

Publicació dels fitxers .XLS i .TXT a la web Vida Caixa Aporta+ amb la informació necessària per presentar el model 345

VidaCaixa, l’entitat gestora del Pla de Pensions d’Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció (PPESSC),…

4 setmanes ago