Finalitza el règim transitori per aplicar el nou codi d’accessibilitat de Catalunya

Finalitza el règim transitori per aplicar el nou codi d’accessibilitat de Catalunya

El nou codi d’accesibilitat s’ha de complir des de l’1 de setembre

L’1 de març de 2024 va entrar en vigor el nou Codi d’Accessibilitat a Catalunya, però es va establir un període transitori d’aplicació. Durant aquest temps, les sol·licituds de llicències i autoritzacions, els avisos d’obres i altres tràmits administratius similars, així com els projectes promoguts per les administracions públiques que es van presentar abans dels sis mesos posteriors a l’entrada en vigor del Decret, continuarien regint-se per la normativa anterior.

Per tant, a partir de l’1 de setembre de 2024, els projectes o documentacions tècniques que es presentin per a sol·licitar llicències i autoritzacions, avisos d’obres i altres tràmits administratius similars hauran de complir amb el Decret 209/2023 del Codi d’Accessibilitat.

A més, el mateix règim transitori disposa que:

– Els projectes visats abans de l’entrada en vigor del Decret es regeixen per la normativa aplicable en el moment del visat, sempre que la sol·licitud de llicència corresponent, el comunicat d’obres o l’inici de la tramitació administrativa que correspongui es faci en un termini de fins a dotze mesos des de la data d’entrada en vigor del Decret (data límit 1/03/2025).

Els instruments de planejament urbanístic, general i derivat que hagin estat objecte d’aprovació provisional abans de l’entrada en vigor del Decret es regeixen per la normativa anterior.

– Els instruments de planejament urbanístic, general i derivat, i els projectes d’urbanització, que hagin estat objecte d’aprovació inicial en el transcurs dels dos anys anteriors a l’entrada en vigor del Decret i que siguin objecte d’aprovació provisional o definitiva durant el primer any posterior a aquesta entrada en vigor es regeixen per la normativa anterior.

Els projectes d’infraestructures de transport encarregats per les administracions públiques abans de l’entrada en vigor del Decret i que es lliurin durant els 18 mesos posteriors a aquesta entrada en vigor es regeixen per la normativa anterior.

Els productes d’ús públic (bancs, papereres, semàfors, etc.) sobre els quals s’hagi formalitzat el contracte de compra abans de la data d’entrada en vigor del Decret es regeixen per la normativa anterior, sempre que es posin a disposició del públic en un termini no superior a un any des d’aquesta data d’entrada en vigor (data límit 1/03/2025).”

Per a més informació sobre el Decret 209/2023 podeu consultar:

No hi han comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.