Sembla ser que avui en dia la paraula “emprenedor” forma part del nostre vocabulari quotidià. És l’era de l’emprenedoria, de tots aquelles persones que s’envalenteixen amb un nou projecte amb el qual hi creuen al 100% i hi dediquen tots els seus esforços i temps. Aquests personatges els trobem en àmbits molt diversos: salut, esport, ecommerce, disseny, comunicació, tecnologia i també en construcció.
Anys enrere, amb l’esclat de la crisi, la construcció va passar de ser un dels motors de l’economia espanyola a acumular una important xifra d’atur. Aquest fet ha obligat els professionals del sector a reinventar-se, a plantejar nous projectes, a aportar aire nou i fresc, a generar solucions innovadores i a convertir-se en emprenedors destacats en la construcció, un àmbit que aparentment sembla que estigui lluny de l’emprenedoria.
Però fa anys que no ho està, de lluny. El fet de què l’obra nova i l’obra pública es reduís en gran mesura, va fer que moltes empreses fessin l’esforç de formar-se en altres àmbits com la rehabilitació o bé en noves tecnologies com ara el BIM. De fet, des del Gremi potenciem la formació com a eina imprescindible per progressar en construcció. De la mateixa manera, la intraemprenedoria va tenir un paper important, és a dir, tots aquells treballadors que formaven part d’una empresa i que dins de la mateixa van aportat noves idees que han generat oportunitats de negoci.
Existeixen exemples que posen de manifest les aportacions innovadores en el sector de la construcció, com és el cas d’eines que permeten demanar els pressupostos que necessitis d’obres o serveis de forma online o accedir a pressupostos i treballs constructius de tota mena. També han aparegut gestors documentals que permeten, per mitjà de GPS i des de qualsevol dispositiu mòbil, geolocalitzar una activitat concreta o incidència dins d’una obra. A més a més, amb la revolució del concepte de sostenibilitat, algunes empreses han potenciat la venda de productes sostenibles, com és el cas d’un sistema de formigó qualificat pels experts com el més sostenible del món, capaç de reduir un 20% en costos.
Des del Gremi hem apostat sempre i seguim fent-ho per tots aquells professionals de la construcció que duen a terme projectes innovadors o reinventen les seves funcions empresarials per donar resposta a les necessitats de la societat actual. D’aquesta forma, ajudem als emprenedors i intraemprenedors en el seu camí cap a l’èxit, ja sigui amb assessoria, formació i/o mentoring. Perquè sabem perfectament que reinventar-se sempre és apostar per l’empresa i el seu futur.
El mercat de la construcció europeu ofereix una imatge desigual: mentre una meitat dels països,…
Ja està oberta la nova convocatòria d'ajudes per impulsar la digitalització d'empreses del segment IV…
El passat dijous, 12 de desembre, es va celebrar a l'auditori del Gremi de Constructors…
El sector de la construcció afronta el repte d’incorporar joves, ja que només el 9%…
La Tresoreria General de la Seguretat Social començarà, previsiblement aquest desembre, a enviar les notificacions
Segons les dades publicades per l’Observatori Industrial de la Construcció, la variació anual també va…